כיצד מגדירים טבעונות ואוכל טבעוני
חומרי גלם שכיחים במטבח הטבעוני
במפגשי סדנאות בישול טבעוני נלמד מהם חומרי הגלם השכיחים במטבח הטבעוני, אותם ניתן לשלב במתכונים, ביניהם –
- טופו – מדובר בחומר גלם שכיח ומוכר במפגשי סדנאות בישול טבעוני, ולא בכדי – טופו הוא חומר גלם שיכול להשתלב בסוגים רבים של מאכלים.
הטופו עשוי מסויה ומשמש כחלבון מרוכז ומזין.
המרכיב העיקרי שחסר במטבח הטבעוני הוא הבשר ואת זה בדיוק הטופו אמור להחליף – הטופו הוא למעשה תחליף בשר מקובל וניתן לשלב אותו במתכונים שונים במקום הבשר או העוף.
ישנם סוגים רבים של טופו השונים זה מזה במרקם שלהם, כל סוג מתאים לסוג אחר של מאכל - תחליפי חלב – ישנם מתכונים שונים עבורם אנו זקוקים לחלב ומוצריו.
אדם טבעוני אינו צורך את המוצרים הללו, ולכן זקוק לתחליף.
כיום מיוצרים בשכיחות גבוהה תחליפי חלב רבים, ביניהם חלב סויה, חלב שקדים, חלב שיבולת שועל ועוד.
לכל סוג יש טעם שונה המקנה לתוצר טעם קצת אחר, לכן יש להתאים את סוג התחליף, לתוצר אותו תרצו לקבל.
במפגשי סדנאות בישול טבעוני נלמד כיצד ניתן לבצע את ההתאמה. - תחליפי ביצה – בעיקר כשמדובר באפייה, רוב המתכונים כוללים ביצים – חומר גלם שטבעונים לא משתמשים בו.
לכן, חשוב לדעת כי ניתן להשתמש בתחליפי ביצים שניתן להשיג בכל סופר. ישנו מגוון רחב של סוגי תחליפים, מומלץ להתאים את התחליף לסוג המזון אותו אנו מכינים.
למשל, מחית תפוחי אדמה מהולה במים או מחית שעועית מהולה במים תתאים למאפים מלוחים.
לעומת זאת, כאשר מעוניינים להכין מאפה מתוק כמו עוגה או עוגייה, יתאים להמיר את הביצים ברסק תפוחים או בננה מעוכה. - תחליפי בשר – גולת הכותרת של הטבעונות. פעם, טופו היה התחליף העיקרי לבשר, גם כיום כפי שאמרנו טופו לוקח חלק במתכונים רבים.
עם זאת, תחליפי הבשר התרחבו וכיום ישנם סוגי חומרים רבים ומגוונים העשויים להחליף בשר.
דוגמא נפוצה לכך הוא הסייטן. סייטן עשוי מחלבון חיטה וניתן להכין באמצעותו המבורגרים, נקניקיות, שניצלים ועוד.
כמו כן, תחליפים נוספים עשויים מחומרים אחרים כמו שעועית, פטריות, קינואה ועוד.
לרוב מטרת התחליפים היא להוות מנת חלבון מכובדת במקום הבשר ו/או לחקות את טעם הבשר.
כיצד מגדירים טבעונות ואוכל טבעוני?
אנשים טבעונים אלו אנשים שלא אוכלים או עושים שימוש כלשהו בבעלי חיים ובתוצרים מן החי.
למשל, טבעונים כמובן אינם אוכלים בקר, עוף, דגים וכיוצא בזה, וכן אינם צורכים ביצים, חלב וכן הלאה.
יתר על כן, אותם אנשים אינם משתמשים בתוצרי החי למטרות נוספות כמו לבישת בגדי עור.
לכן, מאכלים טבעונים אלו מאכלים שאינם מן החי או תוצרים של החי.
האנשים הטבעונים נמנעים משימוש בחי משלוש סיבות אפשריות עיקריות, הסיבה הראשונה והפחות שכיחה היא טעם אישי – ישנם אנשים שאינם מעוניינים לאכול מוצרים מן החי מסיבות אסתטיות הנובעות מטעם אישי.
הסיבה השנייה היא בריאותית, מצאו כי יש במזון מן החי חומרים שאינם בריאים הכוללים כולסטרול, הורמונים, שומן רווי ועוד.
החומרים הללו עלולים להגביר סיכון לחלות במחלות שונות. לעומת זאת, הסיבה השלישית נשענת על אידיאל – רוב האנשים המגדירים עצמם טבעונים, עושים זאת מתוך מאמונה שההליכים הנגרמים לחיות אכזריים והם אינם מוכנים לקחת חלק בכך.
תפקידו של המזון
לאוכל יש תפקיד חשוב מאוד בחיים והוא ממלא צורך ביולוגי: לשמור עלינו בריאים ולתת לגוף שלנו אנרגיה.
אך אוכל הוא לא רק צורך ביולוגי, אלא הרבה מעבר לכך.
לפני שאנחנו ניגשות לדיאטה חשוב בראש ובראשונה להבין שעל מנת שנוכל לטפל בעודף משקל בצורה יעילה, להגיע לתוצאות מעולות ולשמור עליהן אנחנו חייבים ללמוד להבחין בין רעב פיזי לרעב רגשי: האם אנחנו אוכלים כי אנחנו באמת רעביםאו שזה מתוך שעמום, עייפות או רגשות אחרים שעלולים להוביל אותנו לאכילה מיותרת? בסדנת הרזיה נלמד לזהות את כל הרגשות שיכולים להוביל אותנו לאכילת יתר ויילמדו גם טיפים מעולים וקלים ליישום להתמודדות נכונה עם אכילה רגשית בסדנת הרזייה.
הרצון להיות טבעוני ולאכול טוב
אנשים נוטים לחשוב כי טבעונות וקולינריה טובה אינם הולכים יחד כיוון שהרבה מן המצרכים מחוץ לתחום.
קל לחשוב כך הרי החוויה הטבעונית בזמן חיפוש מסעדה טובה אינה כה חיובית, למרות עליית מספר הטבעונים עדיין מספר המסעדות הטבעוניות ו/או אלו המוכרות כמות מכובדת של מנות טבעוניות – דל.
עם זאת, אלו המכירים את הבישול הטבעוני אך אינם יודעים כיצד לעשות זאת בעצמם, נוהגים לאכול מגוון מצומצם למדיי של מאכלים ו/או לקנות אוכל מוכן מהמבחר הקיים בהישג יד.
אנו פה כדי להגיד לכם שזה לא חייב להיות כך, כיום ישנן סדנאות בישול טבעוני בהן תוכלו ללמוד כיצד ניתן להכין אוכל טבעוני עשיר ואיכותי בעצמכם – כדי לשדרג את החוויה הטבעונית סדנאות ממשיכות לצוץ.
למשל, סדנה איטלקית טבעונית, סדנה נטולת גלוטן, סדנה טבעונית לילדים ועוד.
חשיבות הרכבת תפריט מגוון, איכותי, בריא והכי חשוב – טעים!
כולנו מכירים את ההתלבטות התמידית "אז מה אוכלים היום?".
כשאנחנו לא בדיאטה זה מאוד מאתגר לגוון את התפריט שלנו כדי שלא ישעמם, אז כשנמצאים בדיאטה זה מאתגר פי כמה ולעיתים אפילו מרגיש בלתי אפשרי עד כדי כך שאנחנו עלולים להפסיק את הדיאטה.
סדנת הרזיה היא פתרון מעולה שמאפשר להמשיך בתהליך הירידה במשקל מבלי להישבר. נלמד שלב אחר שלב להרכיב תפריט בריא ומזין שיהיה בדיוק לטעמנו והכי חשוב?
נלמד לגוון אותו בקלות, כי שעמום (גם בתפריט) עלול להוביל לאכילת יתר ואת זה אפשר למנוע!
לסיכום
אם אתם טבעונים או לחילופין מתעניינים במטבח הטבעוני, אתם מוזמנים לקחת חלק ולהירשם לסדנאות בישול טבעוני, מקומכם איתנו. בסדנאות שלנו אנחנו נכיר לעומק את המאכלים של המטבח הטבעוני. יחד נלמד מה הם מוצרי הגלם העיקריים, כיצד להשתמש בהם בחוכמה, וכיצד ניתן להפיק מהם מעדני עולם מגוונים. מעבר לסיבות המוסריות, תוכלו לגלות יחד איתנו עד כמה המטבח הטבעוני בריא ומלא בערכים תזונתיים חיוניים.