לביבות לחנוכה


איך אני זוכרת את הריח של הטיגון לביבות של אמא שלי, לצד הסיר מלא בשמן לסופגניות, שתפקידי "להזריק" את הריבת תות ( מאה אחוז סוכר) לתוך הסופגנייה שמשמנת לי את היד… בהחלט זיכרונות של כייף, של תמימות, של חוסר ידע
כן כן הבוקר קמתי שאני ממש רוצה שילדיי יחוו את החג הזה עם הריחות והטעמים… אז בלי שום בעיה, הפכתי את הפרודוקטים מלא בריאים לבריאים ממש, ויצא…. מעולה!!! הילדים טרפו אותם חמות מהמחבת!
בשביל להכין אותם, עם המטבל המהמם ליד, הרווחתם עוד מתכון לגבינת שקדים!
צ'יק צ'ק הכנה!

מתכון לגבינת שקדים
רכיבים: כוס שקדים פרוסים, כוס קשיו טבעי, שני שיני שום, כפית מלח, 3/4 כוס מים.
אופן ההכנה: להכניס הכל למעבד מזון ולטחון עד למרקם קרמי ( אם גבישי, להוסיף עוד מעט מים).

מתכון ללביבות: ( כ 15 לביבות)
רכיבים:
2 גזרים מגורדים
בטטה קטנה ( בערך 150 גרם)
בצל בינוני
תפו"א אחד
3/4 כוס קמח חומוס
2 כפות גדושות של גבינת שקדים
מלח, פלפל, רבע כפית אגוז מוסקט, רבע כפית קינמון.

אופן הכנה:
את כל הגירודים של הירקות עשיתי במעבד מזון, בנפרד כל סוג ירק, עד למצב שזה כמו אחרי פומפיה…
את הכתומים שמתי במחבת עם  רבע כוס מים על להבה בינונית לריכוך… ( אם יש צורך אז להוסיף עוד מים) ממש לכמה דק תוך כדי ערבוב.. עד שהם רכים ואין נוזל.
בקערה לשים את הכתומים, הבצל, תפו"א וגבינת השקדים..
בקערה נפרדת מערבבים חצי כוס קמח חומוס עם חצי כוס מים
מוסיפים לקערה את בלילת החומוס ומערבבים.
מוסיפים את התבלינים, ועוד שתי כפות קמח חומוס. הבלילה צריכה לצאת ללא נוזל, אפשר לטעום לראות אם חסר תבלינים ( לא להבהל מטעם הקמח חומוס הוא מתעדן ב" טיגון".
על מחבת חמה, מברישים עם מעט שמן זרעי ענבים, ויוצקים את הלביבות, אחרי כמה דק בעזרת תרווד מזיזים אותן קצת שלא ידבקו, ממשיכים "לטגן" והופכים. על אש בינונית לא למהר להוציא.
* יש אפשרות לאפות אותן, על נייר אפייה ללא שמן אין צורך להפוך, וכשמוציאים לתת להן להתקרר ואז הן נפרדות מהנייר אפייה.

למטבל עירית / שמיר:
מה שנותר מגבינת שקדים,
לסחוט חצי לימון ולקצץ עירית/ שמיר / נענע
או שלושתם! להוסיף מעט שמן זית איכותי לערבב ו..
לטבול את הלביבות במטבל ולאכול בכייף!!