עוגת פירות חורפית
המשפטים החוזרים על עצמם בקליניקה… " בבוקר לא יכולה לאכול אוכל מלוח, צריכה משהו קטן עם הקפה…" " אחה"צ אני לא רעבה לעוד ארוחה… ובערב אני חייבת משהו מתוק…"
אלו משפטים שגרמו לי להמציא את הקינוח, שמצד אחד יספק את הצורך למתוק, מצד שני לא יהיה עשיר בסוכר / קמח לבן והכי חשוב, יהיה אפשר להקפיא ולהוציא כל יום חתיכה אחת!
מתכון…
לבצק: שתי כוסות קמח כוסמין מלא, רבע כוס שמן זרעי ענבים, כך שמן קוקוס, חצי כוס חלב סויה ( או שקדים) ללא סוכר, וכף סוכר קוקוס ( או קנים).
מעבדים לבצק נח…
מרדדים את הבצק,
מורחים ממרח שקדים ללא סוכר,
מפזרים קינמון ושתי כפות סוכר קוקוס/ קנים/ מייפל טהור
מפזרים במרכז פירות חתוכים
סוגרים את הצד, מהדקים מהצדדים
מברישים שמן זרעי ענבים עם מעט סילן.
אופים כעשרים דק בחום 180 מעלות…
לבסוף מפזרים קינמון, ואבקת סוכר ( אני טחנתי כף סוכר קנים במטחנת תבלינים).
תהנווו