מקלות קראנצ'ים מדגנים מלאים וגרעינים

כהכנה למרתון, ריצת 30 ק"מ, מתחילים באור ושמש ומסיימים בחושך, קור וגשם. רטובים נכנסים אני והמאמן שלי לבית קפה ומזמינים סיידר חם ומקבלים מקל חם וטעים.

במטחנת תבלינים , טחנתי את הדגנים. ( יש גם לקנות אותם כקמחים)

כוס קמח כוסמת ירוקה

2/3 כוס קמח טף

2/3 כוס קמח קינואה

2/3 כוס גרעינים ( דלעת וחמניה ביחד לאקלויים)

כפית מלח, כף זעתר, 2 כפות שמן זית

כוס וחצי מים ( או עד למרקם שאפשר ליצור מקלות..)

איך מכינים?

מערבבים הכל, יוצרים מקלות מאורכים, מניחים על נייר אפיה, מברישים במעט שמן זית ומפזרים מעל שומשום שחור או רגיל..ומכניסים לתנור ( על טורבו) 180 מעלות, שזה משחים מורידים מעט את המעלות ( ל150) עד שזה קראנצ'י …( בערך כחצי שעה)

בתאבון!