שיחה שלישית בסדרת השיחות שלי עם דלית שטאובר והפעם על הקשר בין תזונה לתפקוד המוח.
סיפרתי על רקמת השומן המגנה על תאי המוח מפני מזהמים ומוסיפה שחומצות שומן הן חשובות ביותר וניתן לצרוך אותן ממקור חיצוני בלבד, כלומר ממזון והפתיעה את דלית בעובדה שדג הסלמון השמנוני אינו מכיל אומגה 3, שהיא אחת מחומצות השומן החשובות ביותר.
חשוב יותר – איזה חומצות שומן לא לצרוך כדי לא לפגוע בריקמת השומן הייחודית של המוח, למשל – שומן טראנס המצוי במרגרינה, שמן קנולה או שמן חמניות. אין מוצא – חייבים לעבור לשמן זית. דיברנו על חשיבותם התזונתית של הענבים כנוגדי חימצון, על הסוכר המקפיץ את רמות הדופמין ומקצין את הפרעות הקשב.
השיחות האלו חשובות לכל הורה, בשל מידע הרב והחיוני להבנת סוגי מזון ותפקידם בהתפתחות הילד.

+parents- שיחה מרתקת עם דלית שטאובר על תזונת ילדים
שיחה עם דלית שטאובר על תזונה איכותית, וחשיבותה להתפתחות הפיזיולוגית והקוגניטיבית של ילדינו.





